Nem szoktam sűrűn zöldségeshez járni, pedig sokszor igen finom zöldséget, gyümölcsöt lehet kapni, méghozzá jó áron, ám érdemes odafigyelni a cseles árusokra. Egyik jól bevált technikájuk a vevő figyelmének elterelése méghozzá nem kispályás módon.
 Egy-egy ilyen helyen főleg kezdő "alkuszként" könnyen hihetnénk azt hogy a lenéző magatartás, a gesztikulálás és figyelemfelkeltő viselkedés egyenesen nekünk szól esetleg jóhiszemű vásárlóként gondolhatnánk arra is hogy "szegény" árusnak így kell viselkednie, dehát ezen a környéken...Na de menjünk csak tovább. Árusunk csak nem akarja abbahagyni a felénk tanúsított már-már tényleg egyenesen ostobának minősítő megjegyzéseit és viselkedését. "No de mindegy ha már itt vagyok, és különben is olyan szépek az eprek, úgyse jövök ide többet"- gondolhatnánk. Végül azt vesszük észre hogy nem a kellő mennyiségű áruval, könnyebb pénztárcával távozunk. Persze ezt már csak a buszon vesszük észre, hiszen egész idáig azon gondolkodtunk, hogy vajon mi baja lehetett árusunknak "talán megsütötte a fejét a nap?" Sajnos a válasz ennél sokkal ésszerűbb és valójában egy jól kitervelt technikáról van szó.
 Ha mindenféleképpen zöldségesnél akarunk vásárolni, de nem maradt sok időnk bevásárolni és egy ilyen, esetleg ehhez hasonló helyet fognánk ki, mindenképpen legyünk tisztában azzal, hogy mi vagyunk a vevő, miért milyen céllal mentünk, ugyanannyi jogunk van-e mint neki és ha a válasz igen akkor vagy átnézünk a túloldalra ahol már egy kedves néni pakolja a frissen szedett őszibarackot vagy győztesként kerülünk ki jól megpakolt táskával és pénztárcával.amelie1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napibon.blog.hu/api/trackback/id/tr494575383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása