Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kedves bloggerek és nem bloggerek!

Egy olyan témáról szeretnék most beszélni, amit talán kevesen tudnak ismernek, de azért reméljük egyre többen.
Hogy és miképpen szeressük párunkat?
Azt hiszem erre rengeteg válasz megfordult a fejekben azonban fontos tudnunk értenünk, hogy párunk mire is vágyik VALÓJÁBAN.
Bizonyára sokak párkapcsolatában előfordult már, hogy úgy éreztük mi mindent megtettünk a kapcsolat érdekében párunk mégsem örül. Pl.: Vettünk neki egy klassz topot mégis azzal nyaggat hogy vigyem le a szemetet. Mi lehet a baj?
A kérdés teljes mértékben jogos és valószínűleg egyik fél sem hibás, valószínűleg nem ismerik egymás szeretetnyelvét.
Szeretetnyelvét? Na de hát eddig azt hittem, hogy elég ha kedves szavakat mondok neki vagy elviszem egy meghitt vacsorára. Egyáltalán mi az hogy nyelv? Ezentúl kínaul becézzem?
Nem, csupán arról van szó, hogy párunk nem biztos hogy pont annak örül amiért mi majd kiugrunk a bőrünkből esetleg egy hétig "feltöltve" érezzük magunkat.
És nem véletlenül mondom azt, hogy feltöltve. A kutatások és tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy mindenkinek van egy szeretettankja ami alapvetően ötféle "üzemanyagból" tálpálkozik. Ez az 5 szeretetnyelv amit alapvetően használhatunk ha éppen egy párkapcsolatban vagyunk, vagy éppen nem vagyunk! De erre majd később kitérek.
"Hogyan is kezdjek hozzá?" Először is fontos kiderítenünk, hogy másik felünk mire "reagál" és mire lehet hogy alig vagy egyáltalán nem. Mondok egy példát! Te elmosogattál aznap este sőt még egy virágot is tettél az asztalára (ha férfi vagy) barátnőd/ feleséged pedig kissé lebiggyesztett ajakkal azt mondja "Ölelj meg!". Dehát most mosogattam el, szedtem virágot mi kell még?
Mielőtt azt gondolnád itt a vég biztos kihasznál, nem értékeli a munkád figyelj rám!
Milyen volt a kapcsolatotok mikor megismerkedtetek az első hetekben hónapokban? Ugye nem biztos hogy éjt nappallá téve mosogattál vagy igen? Lehet, hogy igen a kérdés csak az mi volt amivel igazán megtudtad hódítani. Sugárzott az arca mikor azt mondtad jó a frizurád? Majdnem szárnyalt mikor megfogtad a kezét? Vagy most azt mondod dehogy! Tudod hogy ki volt virulva mikor együtt piknikeztünk és hosszasan beszélgettünk?
Teljesen jogos és egyet is kell hogy értsek veled, de ugye milyen egyszerű kis lépések voltak mégis mennyit jelentettek?
Hát akkor rajta derítsd ki mi a párod szeretetnyelve! Azért ne feledkezz meg magadról sem. Lehet, hogy egész könnyen fog menni ez a kis expedíció lehet hosszabb időt vesz igénybe de hosszú távon egész biztosan megéri. Csinálhatjátok együtt is van külön-külön, esetleg titokban meglepetésszerűen, de azért előbb utóbb mindenképp áruld el mi volt amivel újra felélesztetted a kapcsolatot és azt is hogy neked mi a fontos hiszen párod csak így tudja megadni ami neked jár.
Tehát az 5 szeretetnyelv mégegyszer:
1.Pár kedves szó-elismerő szavak
2.Minőségi együtt töltött idő
3.Ajándékozás
4.Figyelmesség-szívességek
5.Testi kontaktus (nem feltétlen szex)

Jó felfedezést és sikerekben gazdag tartalmas párkapcsolatot kívánok neked/nektek!
Ja és ígértem valamit igaz?
Lehet, hogy épp nem vagy párkapcsolatban de nézz körül hány ismerősöd van és épp nehéz korszakát éli. Tudod "nem működik a Tv", "a kiskutyámnak fáj a lába", de lehet hogy épp nehéz anyagi gondjai vannak. Biztos nekik is jól esne egy pár kedves szó vagy egy apró figyelmesség. Édesanyádra gondoltál mostanában? Rajta keresd meg őket!
Igen előfordulhat, hogy több kört kell menned, de tudd hogy nem a te hibád sőt!
Lehet hogy az ő szeretettankja annyira üres vagy éppen annyira tele van, hogy fel sem veszi, fel sem tűnik. Az is lehet, hogy pont te vagy ezzel így. Mindenesetre döntsd el hogy ki vagy kik fontosak számodra és ha odafigyelsz és kicsit "dolgozol" érte a hatás nem marad el.

Ajánlott irodalom:Gary Chapman-A szerelem pszichológiája-Avagy mi történik a szerelemmel a házasság után, hogyan vigyázzunk rá hogy ne fakuljon ki az együttlét hosszú évtizedei alatt sem


 

A bejegyzés trackback címe:

https://napibon.blog.hu/api/trackback/id/tr874515363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása